Newsletter
Datum objave: 4.10.2017.

NOVA SEZONA ŠKOLSKOG SPORTA


NOVA SEZONA ŠKOLSKOG SPORTA
NOVA SEZONA ŠKOLSKOG SPORTA NOVA SEZONA ŠKOLSKOG SPORTA NOVA SEZONA ŠKOLSKOG SPORTA NOVA SEZONA ŠKOLSKOG SPORTA NOVA SEZONA ŠKOLSKOG SPORTA NOVA SEZONA ŠKOLSKOG SPORTA
Početak listopada početak je i novih natjecanja u sustavu školskog sporta koje okuplja više od 80.000 učenika osnovnih i srednjih škola u borbi za naslove državnih prvaka u 12 sportova. Natjecanja počinju utakmicama na razini gradskih prvenstava, zatim se šire na županijsku razinu, a u nekim sportovima učenici će se natjecati i na međužupanijskoj razini tj. na poluzavršnim natjecanjima. Završna natjecanja nakon kojih će biti poznati prvaci države u određenom sportu održavati će se od kraja siječnja pa sve do kraja travnja. 

Sustav natjecanja podijeljen je u 3 cjeline. U prvoj se natječu učenici osnovnih škola i to učenici svih razreda, od 1. do 8. 
Druga cjelina rezervirana je uglavnom za natjecanje učenika 5. i 6. razreda osnovnih škola. 
I na kraju, učenici srednjih škola natječu se u trećoj cjelini sustava.
U sve tri cjeline natječu se podjednako učenici muškog i ženskog spola.

Sa novom godinom dolazi i nekoliko novina a jedna od prvih je da se u natjecanjima učenika 5. i 6. razreda od ove jeseni uključuju djevojčice u futsalu i dječaci u odbojci. Prijašnjih godina u futsalu su nastupali isključivo dječaci, a u odbojci samo djevojčice.
Druga novina u sustavu natjecanja je da se natjecanja u nekim sportovima odvijaju na različitim razinama. Tako će se natjecanja u futsalu, košarci, rukometu i odbojci igrati na 3 razine: županijskoj, poluzavršnoj (međužupanijskoj) i završnoj. 

Daljnji tijek natjecanja definiran je VREMENIKOM natjecanja kojeg donosi Izvršni odbor HŠSS-a.

Podsjećamo sve sudionike natjecanja ( profesori TZK, ravnatelji, roditelji i učenici ) da svakako pročitaju PROPISNIKE DRŽAVNIH PRVENSTAVA čije poveznice možete naći ispod. 

PROPISNIK DP ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

PROPISNIK DP ZA 5. I 6. RAZREDE

Sretno svima!