Newsletter
Datum objave: 11.12.2018.

DODJELA PRIZNANJA I NAGRADA NAJUSPJEŠNIJIM ŠKOLSKIM SPORTSKIM DRUŠTVIMA I VODITELJIMA ŠSD OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE


DODJELA PRIZNANJA I NAGRADA NAJUSPJEŠNIJIM ŠKOLSKIM SPORTSKIM DRUŠTVIMA I VODITELJIMA ŠSD OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Najuspješnijim školskim sportskim društvima i voditeljima školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije uručena su priznanja i prigodne nagrade u petak 7. prosinca 2018. u prostoru Hotela Jadran u Rijeci.


Svim sudionicima svečanosti prigodnim govorima obratili su se predsjednik Saveza školskih sportskih društava Primorsko-goranske županije Davor Juriša, predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković i Viša stručna suradnica za sport, tehničku kulturu i EU programe Primorsko-goranske županije Zinka Štefančić Matoc.


Najuspješnije školsko sportsko društvo osnovnih škola je ŠSD Brajda iz OŠ Brajda Rijeka, a srednjih škola ŠSD Dominik Savio iz Salezijanske klasične gimnazije iz Rijeke. Drugi po uspješnosti su ŠSD Frankopan iz OŠ Fran Krsto Frankopan iz Krka i ŠSD GAM iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka. Treći po uspješnosti su ŠSD Kaštel iz OŠ Vladimira Nazora iz Crikvenice i ŠSD Ekonomist iz Ekonomske škole Mije Mirkovića iz Rijeke.


Od pojedinačnih uspjeha na Državnom prvenstvu treba istaknuti nagrade voditelju Ivanu Marenčiću iz OŠ Kantrida Rijeka za prvo mjesto djevojčica i drugo mjesto dječaka u plivanju, voditelju Eduardu Prijiću iz OŠ Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije za prvo mjesto u stolnom tenisu za dječake te Ljiljani Turina Bujanović iz OŠ Brajda Rijeka za dva druga mjesta u gimnastici za dječake i djevojčice. Voditelj Goran Pankas iz Ekonomske škole Mije Mirkovića iz Rijeke nagrađen je za drugo mjesto u futsalu za djevojke, a Dinko Gračaković iz OŠ Vladimira Nazora iz Crikvenice za treće mjesto u košarci za djevojčice petih i šestih razreda. Voditelji Davor Juriša i Sandra Ložnik Videčak Glad iz OŠ Kraljevica nagrađeni su za osvojeno treće mjesto u plesnom virtualnom showu.


Posebno priznanje dobila je voditeljica ŠSD Učkarić Snježana Štimac za sudjelovanje na Državnom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama te Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka za ostvarena sportska postignuća na Državnom prvenstvu učenika i učenica s intelektualnim teškoćama, od kojih izdvajamo dva naslova državnog prvaka.


Također, uspješno sudjelovanje na Državnom prvenstvu ostvarili su i:

  •         Leo Brnabić, OŠ Fran Krsto Frankopan, Krk

- judo - dječaci - 4. mjesto

- judo - djevojčice - 6. mjesto

- atletika - djevojčice - 11. mjesto

  •         Milena Obradović Konjevoda, OŠ Milan Brozović, Kastav

- košarka – dječaci - 4. mjesto

·         Toni Žitko, Gimnazija Andrija Mohorivičić, Rijeka

- kros - mladići - 4.  mjesto

- atletika - mladići - 7. mjesto

·         Tihomir Crnković, OŠ Čavle, Čavle

- odbojka – dječaci - 5. mjesto

·         Edo Antić, Osnovna škola Sveti Matej, Viškovo

-  badminton – djevojčice - 5. mjesto

·         Mirna Bačić, Salezijanska klasična gimnazija, Rijeka

-  kros - djevojke - 5. mjesto

·         Mira Vučak, Ekonomska škola Mije Mirkovića, Rijeka

-  rukomet - djevojke - 5. mjesto

·         Zdenko Jurković, OŠ Omišalj, Omišalj

-  šah – dječaci - 6. mjesto

·         Igor Cvitan, Osnovna škola Kozala, Rijeka

-  kros – dječaci - 9. mjesto

- kros – djevojčice - 11. mjesto

·         Mia Barbalić, Prva riječka hrvatska gimnazija, Rijeka

-  atletika - djevojke - 10. mjesto

·         Perica Poklepović, Osnovna škola Pehlin, Rijeka

- kros - dječaci

·         Predrag Matić, Osnovna škola Gornja Vežica, Rijeka -

- atletika - dječaci

·         Zvjezdana Podunavac, Osnovna škola Maria Martinolića, Mali Lošinj

- atletika - djevojčice

·         Neven Fabijanić - Osnovna škola Ivana Zajca, Rijeka

- kros - djevojčice