Izvanredna županijska prvenstva ŠSD srednjih škola Državno prvenstvo ŠSD osnovnih škola Državno prvenstvo ŠSD srednjih škola Državno prvenstvo ITR Vježbaonica Turno kretanje u OŠ PGŽ

ISF-SVJETSKO ŠKOLSKO PRVENSTVO U SKIJAŠKOM TRČANJU 2016. - L`AQUILA

Datum objave: 9.3.2016.

Od 22. do 27. veljače 2016. godine održano je svjetsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola u alpskom skijanju i nordijskom trčanju. Organizator prvenstva bila je Republika Italija. Takmičenje je održano u srednjoj Italiji u regiji Abruzzo s glavnim gradom L`Aquila, smještenim u dolini rijeke Aterno i okruženjem Apenina. Treba podsjetiti da je srednjovjekovni grad L`Aquila u travnju 2009. godine pogodio razorni potres tako da je i danas gradska jezgra nenaseljena i vide se samo građevinci koji obnavljaju grad.

Grad je smješten na 720 metara nadmorske visine u podnožju poznatih skijališta Gran Sasso Di Italija sa planinama Corno Grande.

Takmičenju je prisustvovalo 18 europskih država, od Italije, Rusije, Njemačke, Austrije, Francuske, Španjolske, a među velikima bila je mala grupa predstavnika naše Hrvatske. Ekipa je bila sastavljena od četiri učenika iz naše županije. Učenici su se natjecali u nordijskom trčanju slobodnim stilom, pojedinačno i u štafeti.

Ekipu su činili: Žagar Leo, Zaharija Ivan, Brajdić Darin i Hladika Jakov. Stručni suradnik i trener bio je profesor Duško Zatezalo, a vođa puta Vojmir Turak.

Naša mala ekipa nastupala je u najmlađoj uzrasnoj kategoriji, a među velikim nacijama je postigla sljedeći uspjeh:

Jakov Hladika– 14. mjesto pojedinačno- 3,6 km

Darin Brajdić– 27. mjesto pojedinačno- 3,6 km

Ivan Zaharija– 29. mjesto pojedinačno- 3,6 km

Leo Žagar– 38. mjesto pojedinačno- 3,6 km

U štafetnom natjecanju (4x3,6 km) gdje su momčad činili Jakov Hladika, Darin Brajdić, Ivan Zaharija i Leo Žagar osvojeno je šesto mjesto.

U svakom natjecanju uspjeh je bitan, a još važnija je bila prezentacija naše "male" zemlje i stečena prijateljstva i druženje među ljudima.

Putovanje zahvaljujući našem "vozaču" gospodinu Zatezalu bilo je vrlo ugodno, a smještaj, hrana i ljubaznost domaćina bila je jako pohvalna.

Na kraju moramo se zahvaliti Hrvatskom školskih sportskih savezu, skijaškom savezu Primirsko- goranske županije, a naročito Savezu školskih sportskih društava Primorsko- goranske županije.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Vojmir Turak

Kalendar događanja

Newsletter

Korisne informacije